Placinta Dukan cu Spanac

Home » Retete Dukan » Deserturi Dukan » Placinta Dukan cu Spanac
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page



Placinta Dukan cu spanac este o gustare delicioasa, sanatoasa si extrem de usor de preparat .

Poate fi consumata in Faza de Croaziera (doar in zilele de proteine+legume), in faza de Consolidare precum si in faza de Stabilizare.

Ingrediente:

  • 1-1.5 kg de spanac proaspat (congelat sau la cutie)
  • 2 oua
  • 300 gr de rosii cherry
  • branza feta degresata (70-80 gr)
  • branza dulce degresata (o cutie de 250 gr)
  • busuioc proaspat sau uscat
  • nucsoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  • Spanacul se spala bine daca este proaspat si apoi se stoarce pentru a se elimina apa. (daca este congelat, de da cateva minute la cuptorul cu microunde pentru a se dezgheta)
  • Se toaca spanacul marunt si se amesteca intr-un bol impreuna cu branza dulce, ouale, si mirodeniile.
  • Compozitia se toarna intr-o forma antiaderenta sau intr-un vas termorezistent.
  • Se orneaza cu rosii cherry deasupra si se presara branza feta rasa printre feliile de rosii.
  • Se da la cuptorul incins circa 40 de minute.
  • Pentru a se rumeni frumos, ultimele 10 minute pozitionati tava sub grill.

Se serveste deopotriva si calda si rece (personal mi se pare mai savuroasa rece) . Bon Appetit!



 Gina

Leave a Reply