Placinta Dukan cu Spanac
Placinta Dukan cu spanac este o gustare delicioasa, sanatoasa si extrem de usor de preparat .
Poate fi consumata in Faza de Croaziera (doar in zilele de proteine+legume), in faza de Consolidare precum si in faza de Stabilizare.
Ingrediente:
- 1-1.5 kg de spanac proaspat (congelat sau la cutie)
- 2 oua
- 300 gr de rosii cherry
- branza feta degresata (70-80 gr)
- branza dulce degresata (o cutie de 250 gr)
- busuioc proaspat sau uscat
- nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Spanacul se spala bine daca este proaspat si apoi se stoarce pentru a se elimina apa. (daca este congelat, de da cateva minute la cuptorul cu microunde pentru a se dezgheta)
- Se toaca spanacul marunt si se amesteca intr-un bol impreuna cu branza dulce, ouale, si mirodeniile.
- Compozitia se toarna intr-o forma antiaderenta sau intr-un vas termorezistent.
- Se orneaza cu rosii cherry deasupra si se presara branza feta rasa printre feliile de rosii.
- Se da la cuptorul incins circa 40 de minute.
- Pentru a se rumeni frumos, ultimele 10 minute pozitionati tava sub grill.
Se serveste deopotriva si calda si rece (personal mi se pare mai savuroasa rece) . Bon Appetit!