Dieta Dukan – Avantaje vs Dezavantaje

Home » Tips & Tricks » Sfaturi » Dieta Dukan – Avantaje vs Dezavantaje
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Desi destul de controversata, considerata de unii specialisti o cura de slabire periculoasa, Dieta Dukan are inca, la peste 30 de ani de la momentul inventarii ei, milioane de fani in lumea intreaga.

Publicata de catre medicul Pierre Dukan in anul 2000, cartea “Je ne sais pas maigrir” (Nu stiu sa slabesc) a devenit rapid un best seller in tara de origine, fiind mai apoi tradusa in peste 30 de limbi, printre care si romana. O puteti procura de Aici.

O dieta preponderent proteica, Dieta Dukan are la baza consumul de carne oua si lactate, aportul de carbohidrati fiind redus la minimum.

Iata mai jos principalele avantaje, dar mai ales dezavantaje ale acestei diete:

Avantaje Dieta Dukan

  • Este una dintre dietele care te pot ajuta cu adevarat sa scapi de kilogramele excedentare, daca vei respecta ad literam programul nutritional
  • Este o dieta usor de urmat, alimentele recomandate regasindu-se de regula in camara fiecareia dintre voi (carne slaba de pasare – pui, curcan, etc, oua, )
  • Dieta Dukan este astfel conceputa incat usor, usor sa devina un stil de viata, impiedicand astfel kilogramele sa se reacumuleze.
  • Nu stai sa numeri caloriile. Poti manca oricat, oricand, atunci cand iti este foame! Singurul lucru cu adevarat important este sa consumi doar alimentele recomandate de medicul Dukan. De aceea este poate cea mai potrivita dieta pentru gurmazi.
  • Dupa ce treci de primele doua etape, ai parte si de cate un mic rasfat culinar, in care poti manca “alimentele interzise”.

 

Dezavantaje Dieta Dukan

  • In primele zile ale dietei poate surveni o stare de oboseala, datorata lipsei de carbohidrati. Nu va faceti griji, aceasta stare va disparea pe masura ce corpul se adapteaza la noul regim.
  • Pe fondul consumului de proteine pot aparea cresterea nivelului de colesterol si dureri de cap.
  • O alta bucurie care poate veni la pachet cu Dieta Dukan este constipatia. Exista insa remedii naturale care pot preveni aceasta neplacere.
  • Datorita lipsei legumelor si fructelor in prima faza, pot aparea usoare carente de vitamine si minerale. De aceea, este recomandat ca in faza de atac sa administrati suplimente cu multiminerale si vitamine.

Atentie: daca te stii cu probleme renale sau hepatice, inainte de a incepe dieta consulta un medic specialist, singurul in masura sa decida daca acest tip de regim este potrivit pentru tine. Gina

Leave a Reply